Onze vermelding op http://www.keurmerk.info

Meetinstructies

Meetinstructies

Neem even rustig de tijd om uw gevel te bekijken.
Zijn er obstakels die het bewegen van het knikarmscherm kunnen hinderen? B.v. schuttingen, naar buiten draaiende deuren of ramen, buitenlampen òf regenpijpen.

Wilt u uw knikarmscherm op steen monteren, verzeker u er dan van dat de muur voldoende draagkracht heeft om de krachten te kunnen dragen. Bij identieke woningen kunt u b.v. de situatie met die van de buren vergelijken, als daar al een knikarmscherm hangt.

Als er boven het knikarmscherm nog 6 lagen steen zijn, kunt u volstaan met standaard kapsteunen. Indien dit niet het geval is b.v. bij een uitbouw, dan dient u verlengde kapsteunen te bestellen. Bij twijfel kunt u een foto van de gevel naar ons mailen.

Bij het bepalen van de breedte gaat u ervan uit dat het knikarmscherm zo breed mogelijk moet worden. Bij ons kunt u tot op de centimeter nauwkeurig bestellen.
Het doek is namelijk aan beide zijden nog ongeveer 8 cm smaller dan de totale breedte van het knikarmscherm.

De uitval is in standaard maten van 200, 250 òf 300 cm leverbaar. Deze is schuin gemeten vanaf de muur tot de voorkant van het knikarmscherm.

Bij het bepalen van de uitval, wordt gelet op de lengte van het terras. Hoe groter de uitval, hoe meer wering van de zon, maar ook hoe meer windgevoeligheid.

De schuinte van het doek kan tussen 5˚ en 35˚ versteld worden. Houd dus rekening met de minimale doorloophoogte die u wilt bereiken, als u de montagehoogte van het knikarmscherm bepaalt.

De zijde van de bediening (links òf rechts) is altijd van buitenaf gezien. Bij handbediening bepaalt u de plaats waar u het gemakkelijkst kunt draaien met de afneembare slingerstang.

Bij elektrische bediening kijkt u waar de dichtstbijzijnde wandcontactdoos aanwezig is. Tevens kijkt u of u hier de draaischakelaar makkelijk kunt bedienen. De lengte van het snoer is ± 300 cm en komt achter uit de kast.

Bovengenoemde instructies zijn van algemene aard, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.